MET DEZE TIPS WORDT HET NADERENDE VOORJAAR NOG LEKKERDER!
EN ... Kom lekker bij ons bootcampen ...
Tip 1. Zodra de zon schijnt, ga dan lekker naar buiten. Laat de zonnestralen zoveel mogelijk van je huid zien. Goed voor de aanmaak van vitamine D.
Tip 2. Beweeg buiten. Denk aan skaten, de tuin doen, de auto met de hand wassen, boodschappen doen op de fiets, lopend naar de sportschool en natuurlijk neem je een lekker flesje water mee en fruit of wat rijstwafels.
Tip 3. Ruim je huis en je kledingkast op. Met een opgeruimd huis breng je orde aan in je hoofd. Begin met een klein kastje en maak een goede planning. Het niet de bedoeling dat het je juist stress oplevert.
Tip 4. Maak vakantieplannen. De voorpret is vaak net zo leuk als de vakantie zelf!
Tip 5. Koop groenten en fruit van het seizoen en varieer met kleur. Elke kleur groente bevat een andere samenstelling van vitamines, mineralen en antioxidanten.
Tip 6. Een beetje aangekomen in de winter? Ontdoe je letterlijk van het wintervet. Ga lichter eten en zorg voor meer groenten. Eet wat minder vlees en vis en minder pasta en aardappels dan je gewend was te eten in de winter. In de lente en zomer hoeft je lichaam zich minder warm te houden en dat kost dus minder energie. Daarom eten we in de winter stevige soepen en stamppotten.
Tip 7. Past je badpak of zwembroek nog of is het nodig om wat kilo's af te vallen? Begin dan nu alvast. Maak een duidelijk, haalbaar plan en gun jezelf de tijd om je leefstijl te veranderen.

Burpee challenge update en info
De eerste week van de challenge zit erop, dag 8 is aangebroken.
Zit jij ook nog steeds in de race om de challenge te volbrengen?
Deed je nog niet mee, je kunt nu nog inspringen (haal de burpees van de vorige dagen gewoon nog even in )
De “burpee”: al je spieren trainen met één oefening…
Ken jij de “burpee” al? De burpee betreft een ongelofelijk populaire fitness-hype die zich als een lopend vuurtje verspreidt. De burpee stamt eigenlijk al uit de jaren ’30, maar deze oefening is onlangs volledig herontdekt. Als je de burpee eenmaal hebt gedaan, vergeet je deze fitnessoefening gegarandeerd nooit meer.
Je kunt de burpee gebruiken als opzichzelfstaande work-out of als onderdeel van een circuittraining waarbij je klassieke krachtoefeningen zoals sit-ups afwisselt met burpees. Hierbij alles wat je moet weten over burpees…
Burpee-oefeningen
De burpee ziet er relatief onschuldig uit, maar hij is lood- en loodzwaar. Je zet namelijk al je spieren in je lichaam aan het werk, inclusief je hartspier. Vandaar ook dat de burpee zowel bij krachttraining als bij cardiofitness wordt ingezet. Al met al is de burpee ideaal voor zowel spieropbouw en “toning” als voor calorieverbruik en vetverbranding.
Voor zover bekend is de burpee vernoemd naar de Amerikaanse wetenschapper Royal H. Burpee. Hij ontwikkelde de zogenaamde “Burpee Test” om iemands behendigheid en coördinatievermogen te meten.
Over de uitvoering, de opties en welke spieren we trainen, check onderstaand bericht.
Doe jij ook mee met de Burpee challenge?

Burpee history, info, uitvoering en optie's
Heb jij vandaag en gister al jou burpees gedaan?
Je kunt nog steeds meedoen met de challenge!
Bij deze wat info en tips!
Burpees hebben de laatste tijd veel bekendheid gekregen vanwege hun vaste plek in veel Cross-Fit WODs.
Oorspronkelijk komt de burpee uit de V.S. en dankt zijn naam en is bedacht door de Amerikaanse bewegingswetenschapper Royal H. Burpee. Hij ontwikkelde de burpee-test waarmee later in het Amerikaanse leger de soldaten werden testen op hun fitheid.
De burpee is een squat variatie waar de push up en een sprong onderdeel van de oefening zijn. Bij het uitvoeren van de burpees train je je benen, armen, borst, rug en buikspieren. Een full body workout bijna en het mooiste is, dat het enige hulpmiddel dat je nodig hebt om deze oefening uit te voeren je altijd bij je hebt: je eigen lichaamsgewicht. Handig voor thuis, onderweg of in periodes dat je niet de sportschool kunt bezoeken om wat voor reden dan ook. Met de burpees train je je conditie en ontwikkel je kracht in diverse delen van je lichaam. Daarnaast bevordert het je lenigheid.
Welke spieren trainen we bij Burpees:
- Primaire spiergroep: quadriceps
- Secundaire spiergroepen: gluteus, hamstrings, pectoralis, biceps, triceps, rug, abs
Uitvoering:
Je begint door rechtop te gaan staan. Zak door je knieen, alsof je een squat uitvoert en plaatst vervolgens je handen op de grond. Strek je voeten naar achteren uit met sprong (optie is stappend), dit brengt je in de beginpositie van de push up. Voer de push up uit vanaf je tenen of neem de optie vanaf je knieën. Na de push up trek je je benen omhoog tussen je handen (met sprong of stappend) en ga weer rechtop staan of maak de burpee af door te springen zo hoog je kunt of ev zelfs met tuck-jump (knieën optrekken) Herhaal voor gewenste aantal reps!
December 31 dagen burpee challenge:
In 31 dagen 31 burpees doen? Met de december 31 dagen burpee challenge is dat te doen. Hoe werkt het? Doe een burpee per dag. Dus dag 1, doe je 1 burpee. Dag 2, doe je 2 burpees. Elke dag voeg je 1 toe aan je totaal. Aan het einde van de 31 dagen heb je in totaal 496 keer deze oefening gedaan. Een dag gemist? Geen paniek, de gemiste burpee voeg je toe aan de komende dag.
Jij doet toch zeker ook mee!?
Met een cooling-down breng je je lichaam langzaamaan weer tot rust:
Je hartslag gaat rustig aan weer omlaag tot een normale hartslag in rust. Dit verkleint de kans op hartritmestoornissen.
Je bloedcirculatie herstelt zich weer. Tijdens het sporten gaat er relatief veel bloed naar je spieren. Door een cooling-down past je bloedcirculatie zich weer aan een rustsituatie aan, en krijgen je andere lichaamsdelen weer meer bloed. Stop je na een intensieve inspanning plotseling? Dan loop je het risico dat je duizelig wordt doordat je bloedcirculatie dan niet langzaamaan kan herstellen. Met een cooling-down voorkom je dit.
Tot slot bevordert een cooling-down de afvoer van de afvalstoffen uit de spieren zoals melkzuur. Melkzuur geeft tijdelijk een zwaar gevoel in bijvoorbeeld je benen, en hoopt zich tijdens inspanning op in de spieren. Door een cooling-down verdwijnt dit sneller en voorkom je spierstijfheid en spierpijn door gespannen, vermoeide spieren. Je loopt daardoor minder snel een blessure op.
naar boven
Opbouw cooling-down:
Een goede cooling-down bestaat uit verschillende onderdelen:
Loop eerst rustig uit en doe daarna rekoefeningen en ademhalingsoefeningen.
Belang van rekoefeningen:
Met rekken breng je je spieren al op lengte. Je maakt zo je spieren en gewrichten los die je tijdens het sporten hebt gebruikt. Je voert daarnaast afvalstoffen sneller af.
Wetenschappelijk onderzoek wijst aan dat statische rekoefeningen spier- en peesblessures en blessures door overbelasting kunnen voorkomen. Zulke rekoefeningen dragen ook bij aan (het onderhouden van) je lenigheid. Het is niet duidelijk of statisch rekken tijdens een warming-up effectief blessures voorkomt. Je kunt de spanning in je spieren dan zelfs negatief beïnvloeden. Doe statische rekoefeningen daarom na het sporten (in een cooling-down) om je lenigheid te trainen. Maar doe deze niet te intensief of te lang. Tijdens het sporten ontstaan namelijk kleine (nuttige) scheurtjes in de spieren en je wilt die niet erger maken. Met statische rekoefeningen wil je juist het herstel bevorderen.
Aandachtspunten en/of tips per sport:
Iedere sport is anders. Wil je een goede cooling-down die past bij jouw sport? Let dan op de aandachtspunten en/of tips die per sport gelden. Kies je sport en ontdek waar je op moet letten.
Je kunt de triceps zonder gewichten trainen met behulp van een bankje of een stoel. Ga met je armen achter je lichaam op de stoel leunen zodat je billen vrij komen te hangen. Hoe meer je de benen naar voren brengt en zelfs strekt, hoe zwaarder de oefening wordt.
Laat je lichaam zakken door je armen te buigen. Druk jezelf weer op met de kracht van je armen en herhaal dit diverse keren. Door elke keer deze dip te doen train je de triceps met behulp van je eigen gewicht. Hoe dieper je tijdens de dip zakt hoe zwaarder het ook wordt om weer omhoog te komen.
Doe deze oefening twee keer per week met een herhaling van drie keer tien. Neem steeds even pauze van twee minuten en schud je armen even los. Lukt het jou nog niet om jezelf op te drukken omdat je armen nog niet sterk genoeg zijn? Zet dan je voeten dichter bij met gebogen knieën. Let op dat het bankje of de stoel niet naar achter weg kan schuiven.
Een goede oefening voor je triceps is opdrukken. Dit kun je natuurlijk op allerlei manieren doen. Plaats je de handen op verschillende breedtes onder je schouders, dan train je zowel je triceps als je borstspieren. Door je handen naar binnen te draaien versterk je het effect van de training.
Maak jouw eigen website met JouwWeb